Tankerum

Foråret er over os

Foråret er over os, det sagde de i vejrudsigten i går, og i dag oplevede jeg det selv med egne øjne på en travetur i mit lokalområde sammen med min veninde Jonna. De første viber var i gang med at fordele den sædvanlige ynglemark, og lærkerne var ved at gå ud af deres gode skind af forårs-begejstring. Faktisk blev vi også selv lidt grebet af stemningen og begyndte at lægge planer om at opsætte en bænk, hvor vi kunne indtage den kaffe, som det ville have været på sin plads at med-bringe sådan en dag.

En dag som i dag føler jeg mig rig og priviligeret, også selvom min kat netop denne weekend har fået bækkenbrud på grund af en påkørsel, og at min konto er blevet tømt af selv samme årsag på et dyrehospital. Livet må gå sin gang, og jeg tager ulykken som en mulighed for at lære min kat at kende på en ny og dybere måde, nu hvor jeg skal gå og pleje den. Det lyder måske lidt mærkeligt, men jeg oplever faktisk, at dyr udtrykker taknemmelighed over, at man hjælper dem og passer på dem.

 

Syg kat

Forårssol

Der er i det hele taget mange ting at glæde sig over, når man kigger livet efter i krogene, fx kom min datter hjem med blomster til mig her til eftermiddag, efter at hun selv havde klaret vores fælles madindkøb. Jeg er egentlig ikke den store tilhænger af at eksponere mit privatliv, så når jeg nævner det her, er det, fordi det hjælper mig selv til at huske, at der ER mange gode, smukke og opbyggelige ting hver dag, som kan og bør overtrumfe de negative ting i livet med flere længder. Jeg vælger at være glad, fordi det er en mulighed, og fordi min erfaring siger mig, at med det gode følger endnu flere gode ting og oplevelser.

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *