Tankerum

Elsker, elsker ikke (lyrisk liste)

I 2014 bad Information en række forfattere om at lave en liste over ting, som de holdt af og ting, som de ikke holdt af under titlen, Elsker, elsker ikke. Det kom der nogle sjove og anderledes tekster ud af.

På Testrup Højskole bad Helle Helle sine kursister – inklusiv mig selv – om at lave vores bud på en “Elsker, elsker ikke”-liste, og min kom til at se sådan ud:

Elsker, elsker ikke

Elsker:

Kombinationen af kulørte lamper og kunstgræs i aftensol, samtaler om emner jeg havde glemt, at ligge i telt og lytte, højtlæsning, at bade i regnvejr, bål på stranden og morild, at køre hjem med bar røv i en Land Rover, sortebær og lilla fuglelort, Sproghjørnet og speederen på min elcykel, visheden om eksistensen af alt det, jeg endnu ikke elsker, uldne sokker og at sove, når jeg er træt.

Elsker ikke:

Gennemsvedt tøj på radiatoren, gynækologiske undersøgelser, myg i mit soveværelse, huse med sortglaseret tegltag og løver ved gitterporten, konspirationsteorier, offeradfærd, at give op på halvvejen, heldagsregn og at få kolde fødder, den sidste kop kaffe, jeg ikke skulle have taget, telefonopkald, når jeg ikke venter det.

 Trine Aslaug Hansen juli 2014